Logo

Pluimvee, Pelsdieren, Sierduiven, Sier - en Watervogelfokkersvereniging

"Sport Veredelt"
Oldebroek en  omstreken


Opgericht 4 december 1945
Onderscheiden met de KONINKLIJKE EREPENNING op 30 november 1995

logo2

Home

Vereniging

Bestuur

Doelstelling

Activiteiten

Voorjaarsshow

Jongdierendag

Noord Veluwe Show

Competities

Lid worden?

Voorjaarsshow Sport Veredelt

Succesvolle tweede voorjaarsshow van Sport Veredelt Oldebroek 18 maart 2023

Na het succes van de eerste voorjaarsshow hadden we besloten dit jaar opnieuw deze show te organiseren. We hebben een nieuwe locatie gevonden, welke wat beter past bij deze show, namelijk het clubgebouw van PV de Snelheid op ’t Loo – Oldebroek.

Er warendoor 14 inzenders 51 dieren ingeschreven, exact hetzelfde aantal als vorig jaar. Deze dieren zijn beoordeeld door keurmeester Bert Apperlo. Hij was uitermate tevreden over de kwaliteit van de dieren, wat wel blijkt uit de 30x het predicaat Fraai met 95 punten en hoger. Twee dieren behaalden zelfs een F met 97 punten!

Nadat alle dieren gekeurd waren kwam het spannende moment dat de winnaars uitgezocht moesten worden. Keurmeester Apperlo gaf de nodige toelichting aan het aanwezige publiek en bepaalde vervolgens dat de Kleurdwerg zilvervos-zwart van Dinand van Loo de winnaar van de show was, gevolgd door de Wener van Gerwin van Westerveld op de tweede plaats en op de derde plaats de Havanna van HenkTromp. Ook bij de jeugd was de eerste prijs daarmee voor Dinand van Loo, gevolgd door zijn broer Thijmen van Loo, die tweede van de jeugd werd met een Pool blauw-oog.

Sport Veredelt kan terugkijken op een geslaagde show. Wat de dag vooral kenmerkte waren de gezelligheid, samen de show opbouwen, koffiedrinken, dieren bekijken, broodmaaltijd, fokkerscontacten aanhalen en weer opruimen. We danken PV de Snelheid voor haar gastvrijheid en ook alle vrijwilligers die zich hebben ingezet om er een geslaagde dag van te maken. Dank ook aan Gardenbroek ‘super voor mens en dier’ voor het beschikbaar stellen van de keurmeestersprijzen en aan vLOOs bouw-kosten-advies voor het beschikbaar stellen van de jeugdprijzen.

We wensen alle fokkers/inzenders succes met hun dieren en eveneens een goed fokseizoen toe. Op naar de volgende activiteit van Sport Veredelt. 

Alfred van Loo
tt-secretaris


De eerste… Voorjaarsshow Sport Veredelt Oldebroek 26 maart 2022

Nieuwe activiteiten bij Sport Veredelt; de eerste Voorjaarsshow met eierkeuring.

Vorig jaar begonnen we enthousiast aan de voorbereidingen voor onze jaarlijkse show in een nieuwe locatie bij Paardensportvereniging Noord Veluwe. Met hun nieuwe manage beschikken zij over een prachtige accommodatie om ook een klein dieren show in onder te brengen. Maar eerst gooide de vogelgriep roet in het eten en daarna speelden Corona maatregelen ons parten. Het gevolg was dat we in november geen show hadden.

Vervolgens hebben we ons beraden wat we, nu er weer meer mogelijk is, voor onze leden kunnen doen. Zo zijn we uitgekomen om op dit moment, aan het einde van het normale tentoonstelling seizoen, een voorjaarsshow te houden. Dat dit bij de leden in de smaak valt is duidelijk, want we hadden een mooi aantal van 51 inzendingen van 16 verschillende inzenders. De aangetrokken keurmeester mocht gaan bepalen hoe het met de kwaliteit van deze dieren is gesteld.

Dat het met de kwaliteit van de dieren wel goed zit bleek wel uit de predicaten, namelijk 1x Uitmuntend, 29x Fraai, 20x Zeer Goed en 1x Absent. Winnaar van de show werd een prachtige Havanna van Henk Tromp, dit dier werd verhoogd naar U98! De tweede plek was voor de Zilvervos van Wim Lindeboom en de derde plek was voor de Vlaamse Reus van Jan Schoonhoven. De beker voor de winnaar bij de jeugd was voor Thijmen van Loo met zijn Pool rood-oog, ook Dinand van Loo won een beker met een Kleurdwerg zilvervos en Thom ten Hove won een beker met zijn zwarte Hollander.

Hoenderachtige dieren kunnen, vanwege de nog steeds heersende vogelgriep, niet geshowd worden. Daarom hadden we voor deze groep fokkers voor het eerst een eierkeuring georganiseerd. Een heel aantal setjes van 4 eieren werden aangeboden, na beoordeling door de erkende KLN keurmeester was Aart van de Streek de winnaar met zijn set eieren van zijn Welsummer Krielen.

Wat de dag vooral kenmerkte waren de gezelligheid en het optimisme dat het weer mag! Allemaal samen de show opbouwen, koffiedrinken, dieren bekijken, broodmaaltijd, fokkerscontacten aanhalen en weer opruimen gaf een bijzonder geslaagde dag.

Wij bedanken de Paardensportvereniging voor haar gastvrijheid en ook alle vrijwilligers die zich hebben ingezet om er een geslaagde dag van te maken. Onze dank is er ook voor Fa. Gardenbroek, zij is niet alleen ‘super voor mens en dier’, maar ook voor onze vereniging door het schenken van waardebonnen voor de keurmeesterprijzen. Tenslotte wensen we alle fokkers/inzenders succes met hun dieren en eveneens een goed fokseizoen toe.
Op naar de volgende activiteit van onze vereniging. Zie ook 
Activiteiten (sport-veredelt.nl) of volg ons op Facebook en/of Twitter.


Alfred van Loo
tt- secretaris


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Voor het eerst hebben we het plan gemaakt om een voorjaarsshow te gaan organiseren. In deze tijd met de beperkingen van corona willen we er een besloten verenigingsdag van maken voor alleen de leden van Sport Veredelt en Nut&Sport. Uiteraard houden we ons aan de op dat moment  geldende regelgeving m.b.t. corona. We hopen alle leden te ontmoeten!
 

Gevraagd worden alle diergroepen, zowel mannelijke als vrouwelijke dieren. Tevens zal er een eieren keuring plaatsvinden.

Locatie: Manege PSV Noord Veluwe, Laanzichtsweg 2 te Oldebroek.

Tijdsplanning: gezamenlijk opbouwen show 7.30 uur, inkooien dieren 9.00 uur, 10.00 uur aanvang keuring, 13.00 uur gezamenlijke lunch, 14.00 uur prijsuitreikingen, 15.00 einde show, 15.30 uur gezamenlijk opruimen.

Inschrijven: inschrijfgeld € 3,00 per ingezonden dier, jeugdleden € 2,00 per dier, verplichte catalogus € 2,00 voor jeugdleden is catalogus gratis.

Gratis eierenkeuring, per setje van 4 eieren, zie inschrijfformulier.
 

Keurmeesters: deze zullen we nog contracteren aan de hand van het aantal ingeschreven dieren. Fokkers mogen hun voorkeur kenbaar maken, indien mogelijk zullen we hier rekening mee houden.

Prijzenschema:

H.E.P. beste dier per diergroep € 25,-- (minimaal 25 dieren in de groep).

Prijzen per keurmeester, per diergroep:

- 1 t/m 15 dieren Gardenbroek waardebon van € 5,00

- 16 t/m 30 dieren Gardenbroek waardebon van € 7,50 & € 5,00

- 31 dieren Gardenbroek waardebon van € 10,00 & € 7,50 & € 5,00

Fraaie beker voor het beste dier van ieder jeugdlid.

Voor prijzen geldt minimaal 94 punten, jeugdleden 92 punten.


Inschrijven: formulieren inleveren op ledenvergadering van 23 februari of tot 5 maart bij Alfred van Loo, Mheneweg Zuid 56, 8096 RH Oldebroek. 
Mail info@sport-veredelt.nl

Copyright © 2010 Sport Veredelt