Logo

Pluimvee, Pelsdieren, Sierduiven, Sier - en Watervogelfokkersvereniging

"Sport Veredelt"
Oldebroek en  omstreken


Opgericht 4 december 1945
Onderscheiden met de KONINKLIJKE EREPENNING op 30 november 1995

logo2

Home

Vereniging

Bestuur

Doelstelling

Activiteiten

Vergaderingen

Jongdierendag

Noord Veluwe Show

Competities

Lid worden?

Nieuws

Nieuws

De eerste nieuwsbrief is verschenen, klik hier om deze te lezen!

Op deze pagina willen we nieuws dat ons ter ore komt, berichten die we willen delen of overige informatie vermelden.

  • Kleindierenvereniging Sport Veredelt reservekampioen op NK jeugd

Op zaterdag 19 september j.l. heeft de 40e Landelijke jeugdshow plaatsgevonden in het Gelderse Laren, zoals ieder jaar georganiseerd door de plaatselijke vereniging Pels en Pluim. Deze show staat in de kleindieren showwereld bekend als het Nederlands Kampioenschap voor jeugdleden. Zoals ieder jaar heeft Sport Veredelt Oldebroek ook dit jaar weer met haar jeugdleden deelgenomen aan deze show. Absoluut hoogtepunt van deze dag is wel de competitie welke wordt gehouden onder de deelnemende verenigingen. Deze verenigingen kunnen hun beste dieren voor deze competitie opgeven en aan de hand van de behaalde resultaten wordt aan het eind van de dag bepaald welke vereniging zich een jaar lang Nederlands Kampioen mag noemen. Op de derde plek is dit jaar de vereniging De Eendracht uit Rijssen geëindigd, met een gemiddeld puntenaantal van 3,6. Sport Veredelt Oldebroek is met een nipt verschil met de winnaar reservekampioen geworden met een gemiddelde van 3,8 punten. Nederlands Kampioen is dit jaar geworden N.K.V. Nieuwleusen met gemiddeld 3,83 punten.
Ook individueel waren er successen voor de jeugd van Sport Veredelt. Zo showde Wiljan Plette met zijn cavia’s 2 keer het predicaat ZG (zeer goed). Ook Henrianne Plette showde een ZG met haar Lachduif. Simon van Loo showde met zijn Diamantduiven maar liefst 3 keer het predicaat F (fraai) en 1 keer een ZG. Dinand van Loo had zijn konijnen van het ras Kleurdwerg meegenomen en behaalde daar eveneens 3 keer F mee en 1 keer ZG. Het beste dier van Dinand werd tevens de fraaiste van de keurmeester. Herrald Top showde met zijn konijnen, ras Nederlandse Hangoordwerg 3 keer een ZG en het ras Pool rood-oog eveneens 3 keer een ZG.
De gehele show werd omgeven door een uiterst fraaie entourage in een ruime manage. Ook was er met een uitgebreid randprogramma voldoende te beleven om er voor de jeugd uit geheel Nederland weer een onvergankelijke dag van te maken. Meer informatie over de jeugdshow kunt u vinden op www.jeugdshow.nl.


Copyright © 2010 Sport Veredelt
door Webdesign Sidi, mjvanloo