Logo

Pluimvee, Pelsdieren, Sierduiven, Sier - en Watervogelfokkersvereniging

"Sport Veredelt"
Oldebroek en  omstreken


Opgericht 4 december 1945
Onderscheiden met de KONINKLIJKE EREPENNING op 30 november 1995

logo2

Home

Vereniging

Bestuur

Doelstelling

Activiteiten

Voorjaarsshow

Jongdierendag

Noord Veluwe Show

Competities

Lid worden?

Nieuws

Jongdierendag

ELBURG- Op zaterdag 3 september 2022 was het druk bij Gardenbroek in Elburg.
Klanten konden genieten van een mooie kortingsactie en de klein dieren vereniging ‘Sport Veredelt’ hield er haar jonge dieren dag.

De mooiste konijnen en sierduiven werden er gekeurd door deskundige keurmeesters. De hoenders konden vanwege de nog heersende vogelgriep niet aanwezig zijn.
Wel was er gelegenheid om eieren ervan te laten beoordelen.
Al met al was het een gezellige dag en volgens de keurmeesters was de kwaliteit en de verzorging van de dieren van een hoog niveau.
Dit kwam ook tot uitdrukking in de vele Fraai predicaten die werden gegeven.

Gardenbroek, al meer dan 75 jaar super voor mens en dier, stelde de te winnen ereprijzen beschikbaar.
Bij de konijnen waren de Zilvervos en de Hollander, beide van Wim Lindeboom, respectievelijk winnaar en reserve kampioen.
Op de derde plek eindigde de Kleurdwerg van Fokkerij De Driekleur.
Winnaars bij de jeugd waren de Kleurdwerg van Dinand van Loo en de Pool blauwoog van Thijmen van Loo.

In de diergroep sierduiven was de Oud Hollandse Kapucijn van Jan Haas de winnaar, op de tweede plek gevolgd door de Nederlandse Helmduif van Aart van ’t Hul.
De jeugdprijs bij de duiven was voor Simon van Loo met een Oud Duitse Meeuw.

Sport Veredelt kan terugzien op een zeer geslaagde show en een heel gezellige verenigingsdag.
Met veel mensen die kennis kwamen maken met onze mooie hobby en nog mooiere dieren. 

Met dank aan Gardenbroek voor de fijne samenwerking en sponsoring.


13e jongdierendag kleindierenvereniging Sport Veredelt bij Gardenbroek

Op zaterdag 1 september heeft Sport Veredelt weer haar jaarlijkse jongdierendag bij Gardenbroek in Elburg georganiseerd. Dit in goede samenwerking met Nut en Sport uit Wezep. Dit jaar waren 140 dieren ingezonden, iets minder dan vorig jaar, maar wel van 2 fokkers meer dan vorig jaar. De jongdierendag begon met het gezamenlijk opbouwen van de show op vrijdagavond, wat met voldoende hulp snel geregeld was. De showdag op zaterdag begon met het inkooien van de dieren, de spanning over de keuring was al voelbaar. Maar liefst 5 keurmeesters hebben de dieren van een beoordeling voorzien. Bij de groep grote hoenders was de New Hampshire van C. Souman de winnaar, bij de dwerghoenders won de Hollandse kriel van A. van de Streek, met als 2e de Drentse Kriel van A.B. Bonhof. Douwe Witteveen was winnaar van de jeugdleden, zowel bij de grote als de dwerghoenders. Bij de diergroep Serama’s was een dier van jeugdlid Simon van Loo de winnaar. In de diergroep sierduiven was de Nederlandse Helmduif van A. van ’t Hul de beste, gevolgd door de Oud Hollandse Kapucijn van Jan Haas. Bij de cavia’s won jeugdlid Fleur Pater met een Peruvian. De diergroep konijnen is door 2 keurmeesters beoordeeld, met als beste van de keurmeester een Alaska van W. van Hooren en een Vlaamse Reus van J. Schoonhoven. Op de tweede plek bij deze keurmeesters eindigden W. Lindeboom met een Satijn en J. ten Hove met een Hollander, de derde plekken werden ingenomen door G. van Westerveld met een Blauwe Holicer en Fokkerij De Driekleur met een Pool rood-oog. Voor het beste jonge konijn van de show kwamen de Alaska en de Vlaamse Reus op de hoofd ereprijzen tafel, deze schoonheidswedstrijd werd gewonnen door de Vlaamse Reus van J. Schoonhoven. Ook in de groep overjarige dieren was een Vlaamse Reus van J. Schoonhoven winnaar. Bij de jeugd was het beste dier de Hollander van Lisanne ten Hove, met als tweede de Rexdwerg van Thijmen van Loo. De damesprijs in de diergroep konijnen ging naar Jaline Karsten.
Naast de al genoemde jeugdleden showden ook Johan Platte, Anna Kwakkel, Jowi en Indy Bos en Dinand van Loo hun beste dieren. Alle 10 jeugdleden werden met een van hun dieren op de foto gezet door de aanwezige fotograaf.
Sport Veredelt had alles uit de kast gehaald voor een geslaagde show, zo konden mensen het gewicht raden van een hangoor konijn met jongen, was er de goedkopesnoep actie en ook een prachtige boodschappenmand kon gewonnen worden. Voor het eerst dit jaar was de show aangevuld met een snuffelmarkt tussen de winkel en de tt- hal, wat een leuke gezellige aanvulling bleek te zijn. Aanwezig waren Emma Kidswear, Forever Living Products, Aloë Vera producten, Kimberly fotografie, Janet van de Poppe fotokaarten, Massage Salon de OntspanneRIE, Sociaallokaal houtbranden en verkoop zelfgemaakte spullen, sokkenverkoop Socks4you, Trimsalon de Trouwe Makker en ook Sport Veredelt met een informatiestand over de kleindierhouderij. Daarnaast deed Gardenbroek weer volop mee met leuke klantenkortingen en diverse activiteiten in de winkel. Dit alles aangevuld met prachtig zonnig weer, gaf een bijzonder geslaagde dag.  De volgende jongdierendag wordt gehouden op zaterdag  7 september 2019.

Alfred van Loo

 

Super 11e Jongdierenshow

Zaterdag 3 september werd de jaarlijkse jongdierenshow van ‘Sport Veredelt’ gehouden  bij Gardenbroek Diervoeders BV in Elburg. Dit jaar was de show opnieuw gecombineerd met een open dieren dag bij Gardenbroek en nu ook een open bak dag bij de Bakzolder. De ambachtelijke bakoven draaide op volle toeren en men kon er zelf koekjes bakken en versieren. Bij de vakfotograaf stond men in de rij om met het lievelingsdier op de kiek te gaan en de hondenexpert bepaalde de Body Condition Score van honden. Ook was er gelegenheid om slangen te aaien of vast te houden. Slimme Border Collies gaven een demonstratie van hun kunnen door een groepje loopeenden bijeen te drijven. Dat dit alles in de smaak viel bleek uit de zeer geslaagde show en de grote publieke belangstelling gedurende de gehele dag. Kortom het was zoals de naam van de winkel aangeeft ‘Super voor mens en dier’.

Leden van ‘Sport Veredelt’ hadden, samen met leden van de klein dieren vereniging ‘Nut en Sport’ uit Wezep, een record aantal van 212 dieren ingeschreven voor deze Jongdierenshow. Deze dieren bestonden uit de diergroepen grote hoenders, dwerghoenders, konijnen, cavia’s, sierduiven en kleine siervogels. Winnaars waren bij de grote hoenders de Friese hoen van Douwe Witteveen. Het fraaiste dwerghoen was de Drentse kriel van Bennie Bonhof en het fraaiste konijn de Pool van Fokkerij De Driekleur. De fraaiste cavia was van Fleur Pater en de Oud Hollandse Kapucijn van Jan Haas was de beste sierduif. De mooiste Serama was van jeugdlid Simon van Loo.

Ook dit jaar hadden weer een mooi aantal jeugdleden hun dieren ingezonden naar deze show. Hiervan had Luuk van der Heide het fraaiste konijn en Herrald Top het fraaiste konijn op 1 en op 2 na. Fleur Pater had de fraaiste cavia en de fraaiste hoen en de fraaiste dwerghoen waren van Douwe Witteveen. Simon van Loo showde de mooiste Serama.


 

Foto's:

Foto’s jondierendag 2018:

https://photos.app.goo.gl/YmgYhN8jnEcTCZ8v6
Foto's jongdierendag 2014
Foto's jongdierendag 2014 gemaakt door E. Bossenbroek (zie bij link in mapje diversen 06-09-2014)

Foto's jongdierendag 2013Foto's jongdierendag 2012

foto's jongdierendag 2011
foto's prijsuitreiking jongdierendag 2011

foto's jongdierendag 2010
foto's jongdierendag 2010 gemaakt door Loco Media Groep

Copyright © 2010 Sport Veredelt