Logo

Pluimvee, Pelsdieren, Sierduiven, Sier - en Watervogelfokkersvereniging

"Sport Veredelt"
Oldebroek en  omstreken


Opgericht 4 december 1945
Onderscheiden met de KONINKLIJKE EREPENNING op 30 november 1995

logo2

Home

Vereniging

Bestuur

Doelstelling

Activiteiten

Voorjaarsshow

Jongdierendag

Noord Veluwe Show

Competities

Lid worden?


SPORT VEREDELT GAAT EEN OPEN KLEINDIERENSHOW ORGANISEREN op 10 en 11 november 2023!!

Locatie: manege PSV Noord Veluwe, Laanzichtsweg 2, 8096 PA Oldebroek

VRAAGPROGRAMMA
INSCHRIJFFORMULIER

43e Noord Veluwe Show 2022

JUBILEUMSHOW VANWEGE 75 JARIG BESTAAN SPORT VEREDELT

Kleindierenvereniging Sport Veredelt heeft op 4 en 5 november haar 43e Noord Veluwe Jubileumshow gehouden. Dit in verband met het 75 jarig bestaan van de vereniging. Vanwege corona kon deze show 2 jaar op rij niet doorgaan, maar nu was alles gereed om alsnog door te gaan. Voor de show waren er door kleindierenliefhebbers uit het hele land het mooie aantal van bijna 400 dieren ingeschreven. De ingeschreven dieren werden op vrijdag 4 november door deskundige keurmeesters worden beoordeeld. Vrijdagavond om 19.30 uur was de opening van de show door de burgemeester van Oldebroek, mevrouw Tanja Haseloop- Amsing. Ook zijn door haar de hoofdereprijzen worden uitgereikt. De show was op vrijdag en zaterdag geopend voor inzenders en publiek.

De winnaars op deze Noord Veluwe Jubileumshow waren bij de sierduiven Robert Hoornstra met een Spreeuwduif, gevolgd door Jan Haas met een Oud Hollandse Kapucijn. Bij de konijnen was Martien Bos winnaar met een Vlaamse Reus, gevolgd door respectievelijk een Pool Rood- oog en Kleurdwerg zwart beide van Henk Boone. In de diergoep cavia’s was de beige gladhaar van Jan Snijder winnaar van de show. Bij de oorspronkelijke duiven was de Groenvleugelduif van Timmer Fazanterie de beste. 
Bij de jeugdleden had Simon van Loo de mooiste sierduif met een Oud Duitse Meeuw, bij de konijnen was Thijmen van Loo winnaar met een Kleurdwerg Rus-zwart, gevolgd door zijn broer Dinand van Loo met een Kleurdwerg zilvervos-zwart.

Op zaterdag heeft er ook een officiële eierkeuring plaats gevonden, waar ook het publiek bij aanwezig was. Hierbij worden setjes eieren beoordeeld door een gecertificeerde keurmeester, zowel op exterieur als interieur van het ei. Bijzonder leerzaam! Winst was er voor het setje eieren van Greet Abbink.

De show was verder aangevuld met een heuse mini fair en op zaterdag was een imker aanwezig. De werkzaamheden van deze imker bestonden uit korfvlechten, honingverkoop en het beantwoorden van alle vragen over bijen e.d.
Daarnaast was ook Schoonhoven service Oosterwolde aanwezig zijn met een demonstratie van Valtra tractoren, landbouw-/grondverzet-/tuin&parkmachines. Tevens verkoop van Siku en Bruder speelgoedtrekkers en andere machines.  

Sport Veredelt kan terugkijken op een schitterende jubileumshow in de prachtige nieuwe manege van PSV Noord Veluwe Ruiters aan de rand van het dorp. We hebben zoveel positieve reacties ontvangen dat we volgend jaar opnieuw een open show hopen te organiseren. De geplande datums voor de show zijn dan 10 en 11 november 2023.

Prachtige foto’s van deze schitterende show zijn terug te vinden op http://www.nwvfoto.nl/evenementen?zoeken=sport+veredelt

                                     Kleindieren Show bij Loon- en Grondverzetbedrijf van de Put

 

Na drie jaar bij Fruittuin Verbeek te gast te zijn geweest zijn we nu bij Loon- en Grondverzetbedrijf van de Put te Oosterwolde neergestreken. Het was voor het bestuur wel even spannend want de vogelgriep stak de kop weer op en enkele weken voor onze show kwam dan ook het bericht van de staatsecretaris dat Hoenders, Dwerghoenders en Sier- en Watervogels niet geshowd mochten worden, wel een domper voor ons, maar na enig overleg is er besloten om toch in verkleinde vorm door te gaan met de Konijnen, Cavia’s, Sierduiven en Oorspronkelijke duiven, en zo hadden we toch nog 231 dieren in de kooien.

Donderdagavond was de opening en de publieke belangstelling voor dit evenement was redelijk groot, het publiek moet de nieuwe locatie nog wel ontdekken, voorzitter Henk Tromp kon vele genodigden welkom heten waaronder ereleden, zusterverenigingen, en de heer Schoonhoven (Nanne) die er ook een groot aandeel in had dat wij in deze locatie de show konden houden. Schoonhoven heeft ook de opening  verricht.

De Burgemeester van Oosterwolde feliciteerde de club met haar 39e Noord Veluwe Show en wenste de club nog vele goede jaren toe en hoopt dat de jeugd ook de weg weet te vinden naar de kleindierensport want het is een prachtige hobby om zo met kleindieren bezig te zijn. Zelf heeft hij vroeger ook konijnen gehad en is ook nog een keer kampioen van de club geworden.

Dit jaar hebben ook de leden van Nut en Sport uit Wezep weer mee gedaan. Op deze show was een scala aan dieren te bewonderen, 34 fokkers hebben 231 dieren ingebracht, onderverdeelt in, 193 konijnen, 8 cavia’s, 4 Oorspronkelijke duiven en 26 sierduiven.

Volgens het keurmeesterkorps lag de kwaliteit van de te keuren dieren erg hoog. Het was voor hen dan ook geen gemakkelijke opgave om de mooiste dieren uit te zoeken, maar zoals je hier onder kunt lezen is het hen toch weer gelukt.

De heer Schoonhoven heeft aan de volgende leden van Sport Veredelt de hoofdereprijzen uitgereikt:

Fraaiste Siervogel was de Diamantduif van Simon van Loo deze mocht de J. Schreurs trofee in ontvangst nemen. 
Sierduiven: Jan Haas met Oud Hollandse Kapucijn, deze kreeg de RABOBANK trofee.
Konijnen: Jan Schoonhoven met Vlaamse Reus, deze kreeg de CM-Packaging trofee uitgereikt.
De Rijwielhandelaar Dickhof-Veldman-Trofee voor de fraaiste Vlaamse Reus was ook voor Jan Schoonhoven.
Fraaist tekeningras: Fokkerij De Driekleur met Rijnlander.
Fraaiste Cavia,  Lunkarya Slate was van Jaline Karsten.
De Zoet wisseltrofee was voor Gerwin van Westerveld deze scoorde het hoogste aantal punten met 4 van te voren opgegeven dieren.

Bij de jeugd de volgende prijzen:
Fraaiste konijn Herrald Top met Pool Roodoog en op 1 na de Kleurdwerg van Dinand van Loo.
Fraaiste Siervogel, Simon van Loo met Diamantduif.
Fraaiste Cavia de Langhaar Driekleur van Fleur Pater.
Bij de jeugd is ook nog de prijs “Kent je Dier” , hierbij moeten de jeugdleden twee dieren van te voren opgeven met het predikaat dat ze denken te halen op de jongdieren dag en de clubshow, winnaar was dit keer Dinand van Loo.

De door de CM-PACKAGING Trofee ( v.h. Numan Blikemba) ingestelde ereprijs ”DE DUIM” werd dit jaar uitgereikt door de heren H. Tromp en Wilco van Hooren laatst genoemde kreeg hem in 2015 uitgereikt. Als reden werden de bijzondere verdiensten van Jan Schoonhoven aangevoerd ten aanzien van ”Sport Veredelt”, wat hij in al die jaren voor de vereniging heeft gedaan en nog steeds doet, vandaar dat hij nu voor de 28e keer De Duim in ontvangst mocht nemen.

Ondanks het gemis van de Veren kunnen we toch terug zien op een geslaagde show en hopelijk kunnen we in 2017 weer een volledige show 
organiseren.

Bekijk onderstaande link de prachtige film van onze tentoonstelling: 
https://youtu.be/r4Tqtt7bC5U

En diverse foto's!

Ook de huis aan huis was een mooi bericht te lezen, zie hier het uitgebreide artikel

                                                                                                                                                                                

Foto's clubshow 2015
Foto’s clubshow 2013
Foto's clubshow 2012

 


Copyright © 2010 Sport Veredelt